Sjælevinderkursen

 

”For om jeg end er fri fra alle har jeg dog selv gjort mig til tjener for alle, for at vinde de fleste og jeg er blevet som en jøde for jøderne, for at vinde jøder, for dem som er under loven, som en som er under loven om jeg dog ikke selv er under loven: For dem som er uden lov, er jeg blevet som en som er uden lov om jeg end ikke er lovløs for Gud, men lovbundet for Kristus for at vinde dem som er uden lov, for de skrøbelige er jeg blevet skrøbelig for at vinde de skrøbelige for dem alle er jeg blevet alt, for i alle tilfælde at frelse nogen”.

1. Kor 9,19-22.

 

Til søs tales der ofte om kursen. Stadig må kursen justeres og til dette bruges mange hjælpemidler. Det kan være skæbnesvangert at drive ud af kurs. Ordet i dag minder os om sjælevinderkursen. I hverdag og helligdage skal der sejles sådan at om det var muligt, at nogen kunne vindes for himmelen. Der skal sejles mellem alle for om muligt at vinde nogen. Skal dette lykkes, må vi leve nær ved Ham som gav sig selv for os. Det betyder at jeg ikke længere er min egen herre og gør som jeg vil: Kursen bliver uafladeligt at nogen må vindes. Da bliver det at købe den belejlige tid og omgås med dem som er udenfor i visdom!

 

Hvor stort det er når nogen vindes! Hvor stort det er når et menneskes livsmål bliver dette at vinde nogen for Kristus! Er du drevet ud af kurs?